Uw lijn

Kom naar het museum om alle lijnen van de KunstMétrod’Art te ontdekken via de interactieve tafel in het Forum of via de interactieve muur op het kruispunt van de ingang van het Magritte Museum, de tijdelijke tentoonstellingszalen en het Fin de Siècle Museum.

U kunt de applicatie downloaden via een QRcode en uw eigen lijn creëren en de kunstwerken ter plekke bewonderen. Niets is zo verrijkend als de confrontatie van het virtuele met het reële op een zo fantastiche plaats als het Museum.

De denkbeeldige reis van een
Vriend van deMusea in KunstMetrod’art

Het is vermomd dat ik in deze metro stap voor een inspirerende reis…

Les masques scandalisés (James Ensor)

Hier worden de maskers aan de kaak gesteld, James Ensor was al bezig de hypocrisie van zijn tijd aan de kaak te stellen en herinnerde zich de groteske maskers die zijn grootmoeder in haar winkel verkocht.

Vier studies van het hoofd van een Moor (Peter Paul Rubens)

Een schilderij van Peter Paul Rubens, gebruikt op het 500-frankbiljet, dat vaak van naam is veranderd omdat het politiek correct moet blijven.

Liefkozingen (Fernand Khnopff)

Een mysterieus werk van Fernand Khnopff. Zult u het raadsel van de Sfinx oplossen: “Wat is het dier dat ‘s morgens op 4 poten loopt, ‘s middags op 2 en ‘s avonds op 3? »

De vrouw aan de piano (Fernand Schirren)

Een werk van Fernand Schirren, doet me denken aan dat prachtige pianorecital van een getalenteerde Belgische kunstenares, Eliane Reyes, en de brieven van Khnopff? Ingebeeld door Michel Draguet.

Het woordgebruik (René Magritte)

Dit schilderij heeft niets te maken met de titel… Heel gebruikelijk bij de grote Belgische kunstenaar René Magritte.

Het Rijk der Lichten (René Magritte) 

Dit beroemde schilderij is in vele versies vervallen, surrealistisch clair-obscur.

Pygmalion (Paul Delvaux)

Een werk van een andere grote Belgische collega van René, Paul Delvaux, ook verliefd op treinen…

Galatée (Jane Graverol)

Was Galatea een Lolita? Gezien de schoonheid van Jane Graverol’s werk zou dat niet verwonderlijk zijn.

Gesprek (Evelyn Axell)

Zo heeft “Lolita” rivalen omdat de twee mooie meisjes met de kleurrijke kousen in Evelyn Axell’s “Gesprek” serieuze concurrentie voor haar zijn.

Stilleven met bloemenruiker en pruimen (Rachel Ruysch)

Het is duidelijk dat vrouwen niet voor niets telden… Rachel Ruysch schilderde al perfect in de 18e eeuw.

Portret van Antonius Anselmus en zijn vrouw Joanna Hooftmans en hun kinderen Gillis en Joanna (Maerten de Vos)

Het is gek wat de vruchten en dieren op dit schilderij betekenen. De vogel op de schouder van de oudste staat symbool voor een succesvolle opvoeding en de vrucht staat voor welvaart – een heel programma.

Venus et Amor (Lucas Cranach)

Waag het niet om honing van de bijen te stelen, dat is de harde levensles die Cupido, zoon van Venus, kreeg. Een van de meesterwerken uit onze collectie van de schilder Lucas Cranach.

De werken van Bruegel

Als u naar het museum komt, vergeet dan niet de Bruegelbox te bekijken. Een totale onderdompeling in de wereld van deze fantastische schilder, in meer dan één opzicht.

Maar u kunt in opstand komen, net als de engelen, en kiezen voor een andere reis, als u wilt, en u kunt ons zelfs uw eigen metrolijn sturen!

Kom en maak uw eigen metrolijn